Üniversite Öğrencilerinin Projeleri Yarışıyor
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına (BİDEB) bağlı Yarışmalar Grubu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasına bu yıl 532 proje başvurusu yapıldı. Üniversite öğrencilerinin yoğun çalışmalarının ürünü olan bu projeler arasından ön inceleme ve dış danışman değerlendirmesi sonucunda seçilen 154 proje, Final Sergisine katılmaya hak kazandı. 20-22 Kasım 2017 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Müzesinde düzenlenecek olan Final Sergisi, tüm halkımızın katılımına açık olacak.
Final Sergisinde bir anlamda görücüye çıkacak projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından değerlendirilecek. Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Merkezinde 23 Kasım 2017 günü yapılacak olan ödül töreninde dereceye giren projeler açıklanacak.
Ödüller her kategoride verilmekte olup, birincilik ödülü için10.000 TL, ikincilik ödülü için 7.500 TL, üçüncülük ödülü için 5.000 TL para ödülü veriliyor. Ayrıca projelerin akademik ve sanayi danışmanları da para ödülü ile destekleniyor.
Ülkemizin Gereksinimleri Doğrultusunda Yarışmalara Yeni Kategoriler Eklendi
Üniversite öğrencilerini ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmalara, 2017 yılında ülkemizin gereksinimleri göz önünde bulundurularak yeni kategoriler eklendi. Yarışmaların zenginleştirilmesi amacıyla, 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasına mevcut dört kategorinin yanında “Akıllı / Sürdürülebilir Şehirler” ile “Çevre ve Enerji Teknolojiler”olmak üzere iki yeni kategori eklenerek toplam kategori sayısı altıya yükseltildi. 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında ise “Güvenlik Uygulamaları” ve “Sanal Gerçeklik” kategorileri bu yıl ilk kez başvuruya açılarak, mevcut dört kategori ile birlikte toplam kategori sayısı altıya ulaştı. İki kategorisi bulunan 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri yarışmasının kategorilerinde bu yıl değişiklik yapılmadı.
2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması
Bu yarışmada, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilme yeteneklerini geliştirmek, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirlerini desteklemek ve genç beyinlerin araştırma kültürüne sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Detaylar için http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-universite-girisimcilik-ve-yenilikcilik-yarismasi adresi ziyaret edilebilir.
2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması
Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün ve süreç geliştirme alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedefleniyor. Detaylar içinhttp://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-sanayi-odakli-lisans-bitirme-proje-yarismasi adresi ziyaret edilebilir.
2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması
Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında, yaşadığımız bilişim çağında lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek ülkemizin bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. Detaylar için http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-yazilim-projeleri-yarismasi adresi ziyaret edilebilir.
Kaynak : http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/universite-ogrencilerinin-projeleri-yarisiyor