TEV Yurtiçi Burs Başvuruları

TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir.

Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 230.628‘e ulaşmıştır. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 5-30 Eylül tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını alıp imzalayarak, istenilen belgeleri hazırlaması ve ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamlaması gerekmektedir.

Öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, her yıl engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afet, acı olay vb. gibi milletçe acısını yaşadığımız olaylarda zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs tahsis edilmektedir.

Türk Eğitim Vakfı, daha önceki yıllarda yaşanılan doğal afetlerde olduğu gibi 1999 Marmara depreminde 4041, 2002 Afyon depreminde 1000, 2003 Bingöl depremi nedeniyle 100, 2011 Van depremi nedeniyle 400 depremzede öğrenciye burs vermiştir. 2014 yılında yaşanan Soma Faciası nedeniyle yetim kalan 165 öğrenciye de bağışçılarımızın desteğiyle burs verilmektedir. Başarılı olan öğrencilerin bursları, TEV Burs Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde öğrenimleri boyunca devam ettirilmektedir.

Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir. Başarısız olanlarla, başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilenlerin ve TEV burs kriterlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin bursu kesilir.

TEV burs vermenin yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliğinde belirtilen başarı seviyelerinde tamamlayan bursiyerlerine “Başarı Ödülleri” vermektedir.

Burslar ekim-haziran ayları arasında 9 ay ödenmektedir, artışlar her yıl ekim ayında yapılmaktadır.

Aylık Burs Ödemeleri 2017-2018 öğretim yılı (Ekim-Haziran)
Mesleki Orta Öğretim 200.-TL
Üniversite 510.-TL
Yüksek Lisans 850.-TL
Doktora 1.150.-TL

VİCDANİ YÜKÜMLÜLÜK:

TEV’in yurt içi bursları karşılıksızdır ancak genel ilke olarak öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanı olduğu takdirde TEV’e maddi katkıda bulunmayı, kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığıyla burs vermeyi ayrıca TEV’e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını üstlenmeyi, gönüllü elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder. Bursludan vicdani yükümlülüğünü kabul ettiğine dair belge alınır.

SOSYAL FAALİYETLER:

TEV bursiyerlerine parasal destek sağlamanın yanı sıra, sosyal yönden de gelişmelerini sağlamak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bursiyerlere bu amaçla;

–  Ücretsiz İngilizce kursu sağlamakta,

–  Staj yerleri temin etmekte,

–  İş hayatında olan konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği dizi toplantılar düzenlemekte,

–  TEV Akademi’den yararlanmaları sağlanmakta,

–  TEV Mentorink’ten (Online mentorluk desteği) yararlanmaları sağlanmakta,

–  Bursiyerleri biraraya getirecek geziler (Teknik, kültür ve moral gezileri vb.)  düzenlemekte,

–  Ücretsiz tiyatro, konser ve fuar davetiyesi imkanı sağlandığında bursiyerlere ulaştırılmakta,

TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 40. kuruluş yılından itibaren; başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olan TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursunun yanı sıra, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla Üstün Başarı Bursu vermeye başlamıştır. Üstün Başarı Bursuna, LYS’de MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre ilk 5000’e giren öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen, gerekli şartları sağlayan ve liderlik vasfı taşıdığına inanan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

TEV Üstün Başarı Bursundan yararlanmak isteyen, kendisinde liderlik vasıfları taşıdığına inanan adayların 1-30 Eylül tarihleri arasında TEV’in web adresinden form doldurması, çıktısını alıp, ilgili bölümleri imzalayarak istenilen belgeler için hazırlık yapması gerekmektedir.

TEV Üstün Başarı Bursu için başvuru yapan öğrenciler öncelikle ön elemeye tabi tutulmakta, ön elemeyi geçen adaylara anket uygulanmakta, ankete katılanlar kompozisyon yazımı için sınav merkezlerine davet edilmektedirler. Kompozisyon sınavını geçen adaylar ise, liderlik vasıfları değerlendirilmek üzere çeşitli üniversitelerden davet edilen öğretim üyelerinin oluşturduğu komisyon tarafından mülakata alınmaktadırlar. Sanat alanındaki adaylar ise yine konusunda uzman öğretim üyeleri huzurunda yapılan dinleti programı ile seçilmektedirler.

Yurtiçi Burs Başvuruları için tıklayınız.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir